Ga naar hoofdinhoud

Mijn hobbies

Een passie voor toegankelijkheid

Al vanaf mijn late tienerjaren ben ik gepassioneerd door gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, in het Engels ook wel usability en accessibility.

In mijn eigen hobbyprojecten probeer ik het zo goed mogelijk toe te passen en mijn kennis door te geven!

Muziek, zingen en theater

Absoluut belangrijk in leven: muziek. Ik luister altijd wel naar muziek en zing ook graag. Ik volg zelfs zangles. Je kunt me altijd blij maken met een avondje theater: zeker als het musical of cabaret betreft.

Boeken. En lezen.

Ik lees ontzettend graag en heb een redelijk brede smaak. En ik heb eigenlijk ook teveel boeken. Maar ik vind dat een goed probleem om te hebben.

Koningshuizen

Iets wat misschien wel in de familie zit: interesse voor koningshuizen, vooral voor de geschiedenis en de juwelen. En op vakantie probeer ik altijd een kasteel of paleis te bezoeken. Verder heb ik Máxima vier keer gezien, de Belgische koningin Mathilde twee keer en heb ik met Koningsdag in Tilburg de rest van de familie gezien.

Maar de grootste favoriet blijft nog altijd Diana.

Schrijven

Schrijven vind ik heel erg leuk! Ik probeer ook fictie te schrijven, maar een echt lang verhaal is nog best lastig. En helaas schrijf ik voor iemand die graag zou schrijven wel veel te weinig. Mijn manuscript waar ik al 15 jaar mee bezig ben maar weer eens gauw oppakken!

Noot: ik heb een paar keer mee proberen te doen aan NaNoWriMo: National Novel Writing Month. Maar 50 000 woorden in één maand? Help!

Pennentic

Een ding zal nogal snel opvallen: ik heb nogal veel pennen. Recent heb ik vulpennen en inkt ontdekt, dus ik heb aardig wat vulpennen. Zoveel pennen, zoweinig tijd (en te schrijven).

(Bord)spelletjes

Voor een spelletjesavond (of middag) ben ik altijd te porren: Ticket to Ride, Kolonisten van Catan, Risk,.. En digitaal zijn er ook wel games die ik kan waarderen.

LEGO

Een paar jaar geleden heb ik LEGO terug ontdekt. Ik heb een aantal Modulars en een paar kleine setjes. Bewust probeer ik de collectie klein te houden.