Ga naar hoofdinhoud

De blogpost waarin ik een Web Accessibility Consultant ben

Gepubliceerd op: - Leestijd ongeveer: 1 minuten

Corona maakt 2020 niet het leukste jaar, maar ondanks dat kunnen er mooie dingen gebeuren. Zo is er een hele lange droom in vervulling gegaan!

Mensen die me al lang volgen en kennen, weten dat ik vanaf 2001 geinteresseerd ben in usability en wat later ook accessibility. En vanaf 2010 heb ik eigenlijk altijd willen werken in het veld van gebruikersvriendelijk en toegankelijkheid. Een paar keer ook geprobeerd om ergens binnen te komen, maar dat lukte helaas niet erg.

Maar in zomer 2020 was ie daar: De Kans. Ik wist dat ik hem moest grijpen, want dat gebeurt niet nog een keer. En het lukte! Sinds begin november ben ik officieel aan de slag als Web Accessibility Consultant!

Ik ben echt heel blij en heb in drie weken al heel veel geleerd. Zodra de pandemie voorbij is hoop ik mensen uit het werkveld die ik al lang bewonder te kunnen zien en spreken op een workshop of een conferentie (denk dan aan Anneke Sikkema, Rian Rietveld, Bram Duvigneau, Bart Simons, Gijs Verfeyken, Iacobien Riezebosch, Erik Kroes en internationale figuren als Marco Zehe, Steve Faulkner, Marcy Sutton, Eric Meyer).

Ik ben echt superblij dat ik nu echt een steentje kan bijdragen aan een inclusievere wereld en een betere wereld. Hopelijk kan ik ook opkomen voor privacyrechten, want die worden nog te vaak geschonden op internet en daar zijn mensen met een beperking ook slachtoffer van. Maar voor nu voelt het ontzettend goed om dit te kunnen afstrepen van mijn bucketlist!

PS: er zullen wellicht wat meer blogposts over accessibility verschijnen in de toekomst.

← Terug naar blogoverzicht