Zangdoelen: Defying Gravity

Al een paar jaar heb ik zangles, en sinds september bij een echte zangcoach. En als musicalliefhebber hoop ik toch een hoog bereik te kunnen bereiken. Toegegeven: de rol van Christine in Phantom of the Opera zal ik nooit kunnen spelen, daar heb je echt een operastem voor nodig. En wellicht is het lied Defying Gravity uit de musical Wicked ook te hoog gegrepen (zeker die laatste uithalen), maar wellicht zit de rest van de hoge noten er wel in.

De musical ken ik verder niet, ook nog nooit gezien maar ik vind dit nummer erg tof om naar te luisteren. En je kunt als zangeres er lekker je volume in kwijt. Mijn zangcoach gebruikt namelijk de Complete Vocal Technique – ontwikkeld in Denemarken – en we zijn er achter gekomen dat ik nogal een luide zangstem heb en dat die dus erg geschikt is voor de stemfunctie Overdrive (voor de kenners: ik kan volume 7/8 bereiken, max. is volume 10).
En daarnaast is de tekst ook wel tof.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.