Excel-dashboard voor statistieken website

Ik ben mezelf meer aan het ontwikkelen op het gebied van online marketing en SEO en volg daar sinds kort een cursus voor. Ik hoop hiermee mijn kansen op de arbeidsmarkt te verstevigen en mijn kennis over SEO e.d. aan te kunnen tonen. Daarom was ik op zoek naar een Excel-dashboard waar je de statistieken/Analytics gegevens van je website in kunt verwerken. Van een oud-collega op Twitter kreeg ik een mooie link naar een aantal Excel-dashboards, maar deze waren net te uitgebreid voor mijn smaak.

Na nog wat rondgezocht te hebben, besloot ik mijn eigen Excel-dashboard te maken. En ik moet zeggen dat het me aardig afging! Om anderen een soortgelijke zoektocht als die van mij te besparen, heb ik besloten deze vrij te geven.

Benodigheden:
Microsoft Excel 2007 of hoger.
Je statistieken van je website, het liefst geserveerd door Google Analytics.

Handleiding:
Na het openen van het Excel-bestand, zie je dat er twee werkbladen zijn: dashboard en gegevens. In het blad ‘Gegevens’ vul je de statistieken van je website in.
Dan kun je op het werkblad ‘Dashboard’ via de twee tabellen en de twee grafieken heel makkelijk de trends van je website zien. Gaan de bezoeken omlaag? Hoe zit het met mijn verkeer? De trends kun je met dit dashboard makkelijker zien, dan via alle cijfers en grafiekjes die bijv. Google Analytics laat zien.
Belangrijk: pas geen formules, grafieken of celeigenschappen aan, als je niet weet wat je doet. Hierdoor kan de hele functionaliteit wegvallen.

Het is geen vervanging voor je website-statistieken programma, maar een mooie en overzichtelijkere aanvulling erop. Zeker als je voor collega’s of stakeholders een overzichtje moet maken.

Op- of aanmerkingen? Laat het weten, dan kan ik het dashboard aanpassen en een nog betere versie afleveren!

Download Sophie’s Choice’s Excel analytics-Dashboard!

Versie 1.1, 21 mei 2013: Versie 1.1 van mijn Excel-dashboard. In de twee tabellen op het werkblad ‘Dashboard’ waren er formulefoutjes in de kolom die percentage stijging of daling berekend.
Versie 1, 21 mei 2013: Versie 1 van mijn Excel-dashboard.

2 thoughts on “Excel-dashboard voor statistieken website

 1. Sarai

  Ha Sophie,

  Kwam met zoeken naar Analytics rapportage in Excel jouw versie tegen. Dacht meteen dit is een mooi startpunt om mijn eigen raportage op te gaan zetten. Dus jouw versie gedownload, dank voor!
  Maar nu weet ik niet welke file ik moet openen in Excel om jouw mooie dashboard te zien… Kan je me op weg helpen?

  groet,
  Sarai

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.