Categorieën
Persoonlijk

Ragas, Ragasch en genealogie

Wijlen mijn vader was al heel lang bezig met uitzoeken van de familiegeschiedenis en de genealogie. Een paar jaar geleden waren we beiden naar Wehl gegaan om in het archief te duiken. Een hele dag doorgebracht daar, maar het leverde niet meer op als één of twee nieuwe namen en wat geboortedata en sterfdata die wij in onze gegevens moesten corrigeren. Van onze stamvader, Johann Ragasch kwamen we niet meer te weten. We wisten alleen wanneer hij ongeveer overleden moest, dat hij in het Pruissische leger onder generaal von Dossov had gediend en dat hij in Wehl was gaan wonen en daar schout was geworden. Maar het archief hielp ons dus niet.

Categorieën
Persoonlijk

Waarom toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van belang zijn voor me

De meeste Trouwe Lezers weten al wel dat ik al een hele tijd gepassioneerd ben over usability and accessibility van websites. Oftewel in gewoon Nederlands: gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van websites. Maar hoe komt het eigenlijk dat het me zo aanspreekt? Waarom voel ik me zo betrokken bij die twee thema’s?

Categorieën
Da Vinci

500 jaar Da Vinci – een persoonlijke blik op Leonardo

Op 2 mei 1519 overleed in Amboise (Frankrijk) het grootste genie ooit: Leonardo da Vinci. Behorend tot de club van linkshandigen, (te)veel interesses en redelijk chaotisch. Het zijn enkele zaken waardoor ik me met hem kan identificeren. Maar hoe heb ik Leonardo ontdekt en wanneer werd het een fascinatie?