Geschikte iPods voor luisterboeken

Heb ik een speciaal model iPod nodig om luisterboeken af te kunnen spelen?

Kort antwoord: nee.

Lang antwoord: Apple levert de iPod momenteel in vier modellen: iPod shuffle, iPod Nano (3e generatie), iPod Classic en de iPod Touch.

De iPod shuffle is echter af te raden voor luisterboeken, zowel het oude als nieuwe model. Het heeft geen scrollwiel en geen scherm, die eigenlijk toch wel onontbeerlijk zijn. Verder speelt de shuffle bestanden in een mix door elkaar af en dat is voor een luisterboek natuurlijk geen pretje.

De andere modellen die ik heb genoemd zijn echter ideaal. Het enige waar uw keuze vanaf hangt is uw budget, hoeveel luisterboeken en muziek u bij zich wilt hebben en de kleur van de iPod. Wilt u ook kunnen telefoneren, is de iPhone ook nog een optie. Dat is namelijk een veredelde iPod Touch.

Overzicht van recente iPod modellen die geschikt zijn voor audiobooks:

Type Ruimte Prijs Kleuren
iPhone 3G 8 GB en 16 GB Zie http://www.t-mobile.nl/ voor prijzen en abonnementen iPhone 3G
iPod Touch 8,16 en 32 GB 8 GB: 219,- Euro
16 GB: 279,- Euro
32 GB: 379,- Euro
iPod Touch
iPod Classic (6e generatie) 120 GB 120 GB: 229,- Euro iPod Classic
iPod nano (4e generatie) 8 GB en 16 GB 8 GB: 139,- Euro
16 GB: 189,- Euro
iPod nano 4e generatie

Oudere modellen

Oudere modellen zijn in dit overzicht niet opgenomen, al zijn iPod nano 2e generatie en iPod vijfde generatie (iPod met video) ook geschikt voor audiobooks.Weet u niet welk iPod-model u hebt, kijkt u dan bij Apple (Bepalen welk iPod-model u hebt) of Wikipedia (iPod-artikel met overzicht van alle modellen) voor een overzicht van alle modellen en hun functies.

2 reacties:

    1. Als jouw e-reader MP3-bestanden ondersteund, moet het inderdaad lukken. Ik heb geen e-reader dus ik weet niet hoe de muziek- of mediaspeler eruit ziet en werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *