Luisterboeken (Audiobooks) en iPods

Over dit artikel

Mensen die graag naar luisterboeken luisteren op hun draagbare CD-speler of MP3-speler zullen ontdekt hebben dat hun iPod speciale stappen vereist. Een luisterboek in mp3-formaat wordt door de iPod (en iTunes) herkend als muziek en zal dus niet in de lijst audioboeken/audiobooks verschijnen in iTunes en op uw iPod. Ook niet als het genre op gesproken woord wordt ingesteld. Om uw iPod en iTunes uw luisterboek als zodanig te zien, vereist dat een paar stappen.

Luisterboeken en iPods?

Zekers, de iPod is meteen gebruiksklaar voor luisterboeken! Kijkt u maar eens verder in het menu ‘Muziek’. Ziet u? De optie Audioboeken staat gereed. Nu staat er nog niks in de lijst, maar dat veranderd wel na dit artikel šŸ˜‰ . Waarom iPods handig zijn? Wel, u hebt al misschien gemerkt met muziek dat als je de iPod uitzet, en een tijd later weer aanzet, dat de iPod onthoud welk liedje u aan het spelen was en hoever het liedje al afgespeeld was. Echter, gaat u wat anders doen op uw iPod (ander album luisteren, …) verliest u die positie. Kort gezegd: de iPod gaat lekker verder waar u gebleven was, maar houdt voor muziekbestanden deze functie beperkt.

Als u het goed aanpakt met luisterboeken, kunt u een luisterboek voor een stuk afspelen, naar uw muziek gaan en een paar albums afspelen en weer verder gaan met uw luisterboek waar u gebleven was. U ziet: een iets uitgebreidere ‘onthoud’-functie. Standaard ondersteund door iPod en iTunes en precies wat de iPod zo geschikt maakt voor luisterboeken.

In deze reeks:

Welke iPod moet ik gebruiken? – subartikel van mij over welke iPod(s) het meest geschikt zijn voor luisterboeken
Optimale importinstellingen voor iTunes – hoe bereid je iTunes voor op het importeren van luisterboeken?
Hoe luisterboeken op CD te importeren in iTunes? – hoe ga je te werk met luisterboeken op CD?
MP3-bestanden importeren en converteren in iTunes – subartikel van mij over hoe men MP3 bestanden van zijn luisterboek geschikt kan maken voor zijn iPod met behulp van iTunes.

6 reacties:

  1. Hoi Sofie, eerst even bedanken voor je uitleg. mijn audioboeken staan dus inderdaad in audioboeken op mijn ipod classic. Het probleem is alleen dat alle hoofdstukken 1 bv van verschillende boeken bij elkaar staan, hoofdstukken 2 staan bij elkaar enz heb jij een idee hoe je alle hoofdstukken van 1 boek bij elkaar krijgt? Ik ben er al dagen mee bezig, ik hoop dat je me kan helpen. groetjes patricia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *